Altijd al benieuwd geweest welke duurzame houten woningprojecten er al in Nederland zijn gerealiseerd? In dit artikel hebben wij een top 10 samengesteld van de meest bekende en unieke projecten. Laat je verrassen door de mogelijkheden van het duurzaam bouwen met hout!

Villa Kogelhof

Deze moderne houten villa, ontworpen door Paul de Ruiter Architects, bevindt zich in Kamperland, Zeeland. Het is gebouwd met duurzame materialen en beschikt over geavanceerde energiezuinige technologieën, waaronder zonnepanelen en een warmtepompsysteem. Bezoek de website voor meer informatie (© paulderuiter.nl).

villa kogelhof

Bosvilla’s Wapserveen

Gelegen in Wapserveen, Drenthe, bieden deze houten vakantievilla’s een luxe en duurzame verblijfservaring te midden van de natuur. Ze zijn ontworpen met aandacht voor energie-efficiëntie en zijn omgeven door uitgestrekte bossen.

Circle Pavilion

Dit opvallende circulaire gebouw, gelegen in Amsterdam, is gemaakt van hout en andere gerecyclede materialen. Het dient als een multifunctionele ruimte voor evenementen en educatie over duurzaamheid. Bezoek de website voor meer informatie.

Cirlc Amsterdam

Villa Berkel

Een moderne houten villa in Berkel en Rodenrijs, Zuid-Holland, die bekend staat om zijn innovatieve ontwerp en gebruik van duurzame bouwmaterialen. Het huis is ontworpen met een focus op energie-efficiëntie en heeft een minimalistische esthetiek.

Duinhuizen Schoorl

Gelegen in Schoorl, Noord-Holland, bieden deze houten vakantiehuizen een milieuvriendelijke en comfortabele accommodatie aan de rand van de duinen. Ze zijn gebouwd met aandacht voor natuurbehoud en zijn voorzien van moderne voorzieningen.

Duinhuis Schoorl

Hof van Saksen

Dit vakantiepark in Nooitgedacht, Drenthe, biedt luxe houten boerderijen en villa’s met een duurzaam ontwerp. De accommodaties zijn gebouwd met ecologische materialen en zijn voorzien van moderne voorzieningen en faciliteiten.

Bosvilla Zeist

Deze luxueuze houten villa is gelegen in Zeist, Utrecht, en biedt een rustige en duurzame leefomgeving te midden van het bos. Het huis is ontworpen met grote glazen panelen om de natuurlijke omgeving binnen te halen en is uitgerust met energiezuinige apparatuur. (Foto en © bouwenmetnatuursteen.nl)

bosvilla zeist

Houten huisje Oisterwijk

Een charmant houten huisje in Oisterwijk, Noord-Brabant, dat bekend staat om zijn schilderachtige omgeving en duurzame bouwpraktijken. Het huisje biedt een comfortabele en milieuvriendelijke vakantie-ervaring in de natuur.

Ecolodge Rivièra Beach

Gelegen in Biddinghuizen, Flevoland, biedt deze eco-lodge een unieke ervaring aan het water. Het is gebouwd met duurzame materialen en beschikt over moderne voorzieningen, waaronder een eigen terras aan het water.

Tiny House Nederland

Verspreid over verschillende locaties in Nederland, bieden tiny houses een duurzame en minimalistische levensstijl. Deze compacte houten woningen zijn ontworpen met een focus op energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid.

Bouw het huis
van uw dromen

 

Altijd al uw eigen droomhuis willen hebben?
Laat ons u helpen uw woning te realiseren!